Feketeribizli-almalé gyümölcsital fogyasztása, az egészségesebb életért!

Alapvető meggyőződésem az, hogy felelősséggel tartozunk a saját egészségünkért, mind külső belső, mind mentális tekintetben. Az élet a legnagyobb ajándék, amit csak földi halandó kaphat, és ezzel okosan kell sáfárkodnunk. Úgy gondolom az egészség a boldog élet egyik legfőbb kulcsa, éppen ebből az okból kifolyólag szükségszerű óvnunk és vigyáznunk arra, hogy minél tovább élvezhessük egészségben az életünket. Én személy szerint mindennap táplálom a szükséges vitaminokkal a szervezetemet és cukros egészségre meglehetősen káros italok helyett, tápláló vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag italokat fogyasztok, mint például a feketeribizli-almalé vitaminbombáját, melynek számos jótékony hatása ismert.

A feketeribizli-almalé jótékony hatása a szervezetünkre az alma oldaláról

Alapvetően közismert tény, hogy az alma az egyik legegészségesebb gyümölcsünk, mivel meglehetősen alacsony kalóriatartalommal rendelkezik, ellenben rostokban gazdag, illetve tele van a szervezetünk számára hasznos és egyaránt elengedhetetlen tápanyagokkal. Mindössze napi egyetlen alma elfogyasztása is csökkenti az olyan betegségek kialakulásának a kockázatát, mint például a Parkinson-kór vagy az Alzheimer-kór, miután az alma olyan összetevőket tartalmaz, amelyek a kutatások szerint védik a neuronokat, ezáltal csökkentik a gyulladás és az oxidatív stressz okozta sejthalált.

Mint már a fentiekben is említettem az alma rendkívül gazdag mindenféle rostokban, bizonyos fajta értékes rostjai azért felelősek, hogy csökkentsék a koszorúér-betegség kialakulásának kockázatát. Az alma húsában található rostok a szív- és érrendszer számára biztosítanak hatalmas védelmet. Az alma jótékony hatásai közé tartozik az is, hogy mind emellett szabályozza a vércukorszintet, ezáltal csökkenti a cukorbetegség kialakulásának kockázatát is. Megint csak nagyon érdekes, hogy az alma a hírhedt stroke ellen is képes felvenni a harcot. Továbbá megint csak egy hatalmas előnye az almának, hogy a tudósok azt is bebizonyították, hogy a rendszeres fogyasztása jelentős védelmet jelenthet az asztma ellen. Ezt legfőképpen a gyümölcs húsában megtalálható antioxidáns és gyulladáscsökkentő vegyületeknek köszönheti.

A feketeribizli-almalé jótékony hatása a szervezetünkre a fekete ribizli oldaláról

Bár alapvetően a fekete ribizli kissé savanyú íz világa miatt, nem feltétlen tartozik a legkedveltebb gyümölcsök közé, mégis ajánlott a rendszeres fogyasztása, ugyanis jótékony hatásai egészen egyedülállóak a szervezetünkre. Már csupán a gyümölcs méretéhez képest viszonylag magas rosttartalma miatt érdemes a rendszeres fogyasztása, mely ezáltal kiváló hatással bír az emésztőrendszerünk megfelelő működésére. A fekete ribizli egyik legismertebb ismérve a kiváltképpen magas C- vitamin tartalma, de emellett tartalmaz B1 vitamint, B2 vitamint, B6 vitamint valamint E- vitamint is. Szintén ismert hatása a fekete ribizlinek, hogy flavonidjainak és béta-karotinjának köszönhetően képes felvenni a harcot a rosszindulatú tumorok ellen, ebből kifolyólag a tumoros betegségben szenvedőknek fokozottan ajánlják a ribizli rendszeres fogyasztását. Amellett, hogy számos belsőre gyakorolt jótékony hatása ismert a fekete ribizlinek, a bőrünk szépségére gyakorolt hatásai is említésre méltóak. Ugyanis növényi zsírjai a bőrben található zsírokhoz hasonlóak, így a bőr által könnyen felvehetők és leadhatók. Feltehetőleg ezért ápolja és nyugtatja a ribizli olaj a száraz, érzékeny bőrt. Továbbá úgy tartják, hogy az adott gyümölcsnek jelentős gyulladáscsökkentő és antioxidáns, vagyis öregedés gátló hatása van.

Én személy szerint csak ajánlani tudom ezt a fantasztikus italt, hiszen elképesztően hozzásegít ahhoz, hogy meg tudjuk adni a szervezetünknek a szükséges vitaminforrást.

A feketeribizli-almalé íz párosítása

Persze, persze, beszéltünk már róla, milyen egészséges a feketeribizli-almalé párosítás, de tegyük a kezünket a szívünkre és valljuk meg őszintén: hányan isszuk az ízért? Nyilván fontos az egészség, de ha olyan élmény lenne meginni, mint gyerekkorunkban a kanalas orvosságot, nem biztos, hogy olyan népszerű lenne. Ehhez képest a feketeribizli-almalé az egyik legjobb kombó, amit a Simon Gyümölcs kínálatában eddig kóstoltam. Ugyanis a feketeribizli elég karakteres, kicsit savanykás ízre – nem véletlen, hogy magában ritkábban fogyasztjuk, bár a savanykás ízeknek is megvannak a maguk szerelmesei. Ezt a savanykásságot finomítja az édes, nap érlelte almák válogatása, amely ráadásul egy évtizedeken át finomított titkos családi recept alapján készül. Annyit tudhatunk, hogy négy féle alma, köztük savas és édes is, alkotja a végterméket. Az eredmény egy rejtélyes, egészséges ízharmónia.

A feketeribizli-almalé együttes hatása a szervezetünkre

Amellett, hogy a fekete ribizli fanyar karaktere tökéletes íz kombinációt hoz létre az alma fantasztikus zamatával, nem csupán a keletkező íz fantasztikum miatt ajánlatos feltétlen kipróbálni, hanem az egészségünkre gyakorolt hatásai miatt is szinte elengedhetetlen a rendszeres fogyasztása, amennyiben tudatosan oda akarunk figyelni a rendszeres vitamin bevitelünkre. Ugyanis az ital elengedhetetlenül gazdag mind C-vitaminban, mind rostokban, melyek az egészségünk. szempontjából teljességgel elengedhetetlenek. A fekete-ribizli almalé gyümölcsitala a Simon gyümölcs egyik legkiválóbb alkotása, mely 100%-ban tiszta gyümölcstartalmú, ezen belül pedig 20%-ban tartalmaz fekete ribizlit és 80%-ban almát.