Mi is az a Terc és honnan kéne ismernem?

A Terc nem más, mint az építőipar szellemi központja. Az oldalukon számos tevékenységük eredménye látható és igénybe vehető. Ha az építőiparban dolgozunk, akkor mindenképpen érdemes megismerkednünk ezzel a rendkívül hasznos oldallal, hiszen rendkívül sok lehetőséget és szolgáltatást kínál, amely hasznos lehet bárki számára a szakmán belül. Bátor leszek és azt mondom, talán még más szakmák művelői is könnyedén hasznát láthatják, hogy a Terc oldalába pillantanak. Lássunk is neki, hogy részletesen megismerjük a Terc csodáit!

Mit találunk a Tercen?

A Terc tényleg rendkívül széleskörűen foglalkozik az építészet minden apró szegletével. Egyik fontos része az oldal vagy inkább szervezet munkásságának a bizonyos költségvetés-készítő szoftverek. Ezek minden építész életében elengedhetetlenek, hiszen egyetlen megrendelő vagy vevő sem szeretne a vakvilágba haladni az építkezéssel. Az alapötletek átbeszélésével azonban könnyedén ki lehet már számolni, nagyjából mennyibe is kerül majd az építkezés összesen. Ezt persze meg lehetne egy kisfüzetben is csinálni az asztal felett görnyedve, azonban a szoftver segítségével ettől a munkától megkímélhetjük magunkat. Hosszú órákba telne, hogyha a saját fejünkből szeretnénk egy reális árat összehozni, a szoftver azonban gyakorlatilag minden anyag aktuális árát tartalmazza, így már sokkal egyszerűbb terveznünk, hiszen ott akár percek alatt meg lehet csinálni azt, ami egyébként egy órát is igénybe venne. Egyéb tervező szoftvereket is találhatunk az oldalon, illetve ezek használatára a Terc kifejezetten tanfolyamokat hirdetett meg, ahol egy bizonyos összeg fejében megtanulhatjuk őket pontosan kezelni. Ez jó döntés lehet, hogyha nem vagyunk teljesen biztosak az informatikai tudásunkban, illetve a teljes körű kihasználtság miatt mindenképpen érdemes elvégezni egy ilyen tanfolyamot, hogyha időnk engedi. Nem kell hosszú hetek tanulására gondolni, csupán egy vagy két alkalom az egész, hogy igazán profik legyünk a kezelésükben.

A Terc és az építőipari könyvek

Sok más egyéb mellett a Terc könyvkiadással is foglalkozik. Bármilyen építészettel kapcsolatos téma is érdekeljen bennünket, a Terc.hu kínálatában biztosan találunk megfelelő könyvet a számunkra. Szakemberként igazi kincsesbánya lehet az oldal széleskörű kínálata, laikusként pedig érdekes olvasmányban lehet részünk ha innen válogatunk. Hiszen nem csak tömör szakirodalmat találhatunk itt, hanem számos hasznos és érdekes olvasmányt is. Egyes anyagfajták leírását és felhasználását, de ha nagyobb témákban gondolkozunk, az egyes stílustörténeti korszakokról is találhatunk itt könyveket. Mindenkinek érdekes olvasmányok is előfordulnak itt, kezdve egészen a barácsolástól, tovább az egészen specifikus magyarázatokig a könyvekben. Több száz kötet várja az érdeklődőket, hiszen csomó olyan könyv van a kínálat között, ami csak éppen itt, ezen az oldalon kapható, úgyhogy ne habozzunk: ha érdekel bennünket az építészet, akkor a legjobb helyen járunk. Nagyon ajánlom pályaválasztás előtt álló fiataloknak, akik azon gondolkoznak, hogy esetleg az építészet is érdekelné őket. Ezen olvasmányok között való szemezgetéssel akár el is tudhatják majd dönteni, hogy ezzel szeretnének-e foglalkozni a jövőben. Ha pedig szeretnénk, hogy valaki kedvet kapjon a témához, megmutathatjuk neki ezeket az olvasmányokat. Akár szakmabeli embereknek még ajándékba is adhatjuk az olvasmányokat, szerintem mindenki találni fog olyat, ami számára a leginkább megfelelő. Ha szeretnénk ellátogatni az oldalra, akkor azt itt tehetjük meg: Terc.hu. Remélem, mindenki kedvet kapott egy kis építészeti olvasgatáshoz, biztosan nem fogják megbánni, hogy a Terc oldalát keresték fel.

A Terc és a plotterek

Amennyiben építészettel foglalkozunk, akkor a plotterek miatt lehet még érdekes számunkra az oldal. Ugyanis a plotterek nem mezei unalmas nyomtatók. Nem, annál sokkal többek. Ívpapírok, komoly tervek nyomtatására alkalmas gépezetek ezek, amely minden irodát fel tud dobni, építészeknek pedig elengedhetetlen. Plakátok nyomtatására is alkalmasak ezek az eszközök, amelyek megkönnyítik a munkafolyamatot. Az egyszerűbb plotterektől egészen a specifikus ultramodern változatokig találhatunk belőlük az oldalt böngészve, úgyhogy nincs más dolgunk, mint felkeresni a Tercet és már kereshetünk is!

Remélem, az összefoglalóm valamennyire hűen bemutatta, milyen szuper oldal is a Terc, ahol számos különböző hasznos dolgot és felszerelést vásárolhatunk, hogyha az építészet a mi szakmánk vagy érdeklődünk iránta. A beszerezhető dolgok mellett pedig szolgáltatásokat is nyújtanak, amely szintén az előnyére szolgál az oldalnak. Mindenképpen érdemes böngésznünk ott egy keveset, hogyha valami igazán érdekesre vágyunk. Talán ma még csak barkácsolunk, de holnap már egészen bonyolult épületeket építhetünk, hogyha igazán belevetjük magunkat a témába, még a végén annyira megszeretjük a témát, hogy ki is tanulunk építésznek. A szakembereknek is sok segítséget nyújt a Terc, úgyhogy igazán nem mondhatunk el róluk bármi rosszat, csakis pozitív élményeim vannak személy szerint is az oldallal. Ha pedig még néhány tippet szeretnénk az építészetről, ezen a blogon számos ötlet és tanács található: http://koos.hu/temak/tanacsadas/.