Nekem bevált a gépkocsi kölcsönzés. És Önnek?

Hosszabb útra vagy éppen nagyobb kiruccanásra megy a család? Rokonok is jönnek és nem elég egy autó? Esetleg egy sincs a garázsban? Akkor se essünk kétségbe, hiszen, ha van egy huszonegy évnél idősebb vezetői engedéllyel rendelkező személy az otthonunkban, akkor igénybe vehetjük a gépkocsi kölcsönzés igen gazdaságos és számos előnnyel járó szolgáltatását, amelyek tényleg bárkinek, bárhol jól jöhetnek. Hiszen, talán kevesen gondolnak bele, hogy vannak emberek, akik nem rendelkeznek az otthonukban gépkocsival. Miért is rendelkeznének, amikor az életüket gyakorlatilag ugyanabban a városban élik le, és ott igazából mindent megkapnak egy biciklizésnyi vagy egy gyalogúton belül. Igen ám, de sajnos vagy még inkább szerencsére nem csak a hétköznapokból áll az ember élete. Hiszen időnként azért mégis mindannyian szeretünk elutazni vagy kirándulni valahol. Esetleg jön egy olyan váratlan helyzet, amikor autóra lenne szükségünk. Mondjuk valamilyen nehezebb vagy nagy térfogatú dolog házhoz viteléhez, amikor mondjuk nincs lehetőségünk házhoz szállításra, mert nem rendeljük az adott dolgot. Vagy tényleg csak egy kis kirándulás a családdal vagy egy hétvége a barátokkal, amikor jól jönne egy autó, mert a fél házat vinni szeretnénk, vagy olyan helyre megyünk, ahová esetleg tömegközlekedéssel egyáltalán nem lehet eljutni, vagy csak viszonylag költségesen.

Ilyenkor jó a gépkocsi kölcsönzés. Hiszen, ha tényleg ilyen kevésszer szeretnénk használni az autónkat, akkor igazából már maga a fenntartása is hatalmas kiesés a részünkről. Vagy inkább veszteség. Hiszen egy saját autót meg kell venni. Ami a legjobb esetben is több százezer forint, ha nem épp millió. És akkor ott van a rengeteg papírmunka is, amit ezzel együtt el kell végezni. A forgalmi engedély beszerzése, az éves ellenőrzések, a havonta fizetendő biztosítás és akkor ezek csak olyan dolgok, amit tényleg akkor is fizetnünk kell, hogyha az év összes napján csupán a garázsban állt az adott gépjármű. Arról nem is beszélve, mi van akkor, hogyha valakinek nincs is garázsa vagy hely, ahol le tudna parkolni ezzel az autóval. És akkor ott van az elindulás költsége. A benzin költsége, és az esetleges káresetek megfizetése. De nem is kell itt még balesetekre gondolnunk, hiszen akármikor valamelyik alkatrész meghibásodhat és egyből vihetjük is a szerelőhöz az autót. A gépkocsi kölcsönzésnél nem ez a helyzet. Ott kikölcsönzünk egy tiszta, karban tartott autót a megfelelő évszaki felszereléssel és már indulhatunk is. Ebbe beletartozik minden, amit a kocsiban tartani és saját pénzen megvenni lenne szükséges, illetve feltételezhetjük, hogy ezek a kocsik szinte biztosan nem fognak lerobbanni, amíg mi az úton vagyunk, mivel állandó megfigyelés alatt vannak ebből a szempontból is. Ha tehát tényleg kirándulni szeretnénk legtöbbször az autónkkal, akkor talán ez a legbiztonságosabb módja is az utazásnak.

A gépkocsi kölcsönzés előnyei

Foglaljuk tehát össze, hogy milyen előnyei is vannak a gépkocsi kölcsönzésnek. Említettem itt, hogy gazdaságosabb, mint egy kihasználatlan saját autó tartása. Illetve nem kell szenvednünk a papírmunkával. A gépkocsi kölcsönzés autói tisztán vannak tartva, rendszeresen ellenőrzöttek, jól karban vannak tartva. Mondhatjuk, hogy a gépkocsi kölcsönzéssel sokat lehet nyerni mind időben, energiában és pénzben is. Szerintem egy szuper jó lehetőség mindazok számára, akik ezt szívesen igénybe vennék, de eddig abban a téves hitben éltek, hogy a gépkocsi kölcsönzés egy igen költséges folyamat és lehetőség. Én személy szerint sokszor vettem már igénybe és még sosem csalódtam igazán. Nekem remekül bevált, szerintem másoknak is ez lenne vele a tapasztalata. Még külföldre is gépkocsi kölcsönzéssel mentem, amit szintén csak nem bántam meg, hiszen így olcsón és biztonságosan juthattam el a kitűzött célhoz.

És hol elérhető a gépkocsi kölcsönzés

A gépkocsi kölcsönzés annak ellenére, hogy milyen szuper lehetőség, annyira sajnos nm népszerű, mint lehetne. Talán vidéken még több gépkocsi kölcsönzői lehetőség is van, mint a fővárosban. Ott is inkább a külvárosról beszélhetnénk, hiszen a belvárosban igazából minden területet lefed a tömegközlekedés. Azonban kevesen gondolnak bele, hogy a belvárosban élő emberek is ugyanúgy szeretnének néha kiruccanni, mint bármelyik másik ember. És így nekik kevesebb lehetőségük van erre. Éppen ezért linkeltem a bekezdés elejére egy olyan gépkocsi kölcsönzési lehetőséget, amelyet én igen gyakran veszek igénybe. Helyileg is jól el van helyezve, illetve minden fent említett előnynek és kritériumnak maradéktalanul eleget tesz. Szerintem nagyon jó kis oldal, mindenki kedves élőben is, a leírásaik pontosak és informatívak, úgyhogy én mindenkinek csak ajánlani tudom, minden elfogultság nélkül. Ha tehetik, próbálják ki ezt a lehetőséget minél többen, hiszen nem csak a bankszámlájukat, hanem a környezetet is védhetik, amennyiben saját gépjármű helyett inkább a gépkocsi kölcsönzést veszik igénybe.

Amit a gépkocsi kölcsönzésről tudni akartál

A bérlésről bővebb információkat pedig online is találunk, hogy tudjuk, mikor mire érdemes ügyelni, hogy ne járjunk pórul.